V soboto 30. 4. 2022 je potekalo že 3. zaporedno državno Street workout tekmovanje. Zbrali smo se na ploščadi pri bazenu Velenje. Začeli smo z streetliftingom, ki smo ga zaradi povečanega zanimanja razdelili na dve težnostni kategoriji in sicer -80kg in +80kg. V obeh kategorijah so padli novi državni rekordi. V -80kg si Sebastjan Emeršič in Nik Bavec delita nov državni rekord v počepu – 190kg. Sebastjan Emeršič je v tej kategoriji postavil rekord pri vaji Dip z 115kg, Nik Bavec pa v vaji pullup z 70kg. V +80kg je David Miličevič postavil državni rekord pri vaji počep z 175kg in pri vaji dip 120kg. Pri vaji pullup še vedno ostaja rekord 85kg, ki ga je na 2.državnem tekmovanju postavil Martin Doblekar. Med posameznimi vajami streetliftinga je potekalo freestyle tekmovanje kjer so tekmovalci prikazali gimnastične elemente – statične in dinamične. Zaključili smo z bar wars tekmovanjem kjer se tekmovalca borita 1 na 1 in žensko kategorijo – na to tekmovanje se je prijavila le ena tekmovalka – Ana Grimšičar, ki pa je kljub temu izvedla izvrsten nastop – 42 sklec, 13 vzgibov (pullups) in 33 počepov z dodanimi 65kg.

Na tem tekmovanju je v vmesnem odmoru potekalo prav posebno »vmesno« PLANK tekmovanje sponzorja BODYGAIN. Potekalo je v stilu »Last man planking«, kar pomeni, da ko pade predzadnji, konča tudi zadnji in s postane tekmovalec. Zmagal je Luka Burja, v dar pa prejel vez pijač Nocco.

Treba je omeniti, da brez sponzorjev ne bi bilo to to. Vsak tekmovalec, ki je dosegel 1.mesto je prejel  nagrad v vrednosti 100€, tisti na 2 in 3.mestih nagrade v vrednosti vsaj 50€, prav tako pa ni prazni rok čisto noben ki je bil prijavljen, tudi če ni dosegel mesta. Hvala vam!

Sponzorji tega tekmovanja:

Bodygain, Cregaatine, Imperiyum, Treniraj z naravo, Sparks, Rdeča dvorana ŠRZ Velenje.

Zahvale gredo ustanovnim članom združenja, ki smo vložili energijo in čas v organizacijo celotnega tekmovanja. Posebne zahvale gredo Nejcu Pongracu, ki je poskrbel, da je tekmovanje potekalo po črki zakona in uradno. Hvala tudi sodnikom Marko Paradžikovič, Jan Jankovič, Žan Magušar, Tomy Miičinac, Sanel Duraković, Žiga Meterc, Nejc Pongrac, Sebastjan Emeršič, ki je hkrati tudi povezoval dogodek. Hvala tudi Žiga Meterc in Anže Weicardt za fotografiranje, Žan Travnikar je pa poskrbel za snemanje iz katerega bo potem pripravil promo video dogodka. Posebna zahvala Gaji Šilak in Simonu Koserju, ki sta vzpostavila spletno stran, in omogočila lažji potek prijav ter informiranje o dogajanju v združenju SWSLO.

Categories:

Tags:

Comments are closed