drugo državno tekmovanje

25. 9. 2021 je v street workout parku Zagorje ob Savi potekalo 2.državno tekmovanje. Atleti so se pomerili v disciplinah STREETLIFTING (1REP MAX – maksimalna moč za eno ponovitev pri posameznem dvigu) pri vajah počep, dip in pullup), FREESTYLE (Vsak tekmovalec je v času 1 minute pokazal katere gimnastične elemente zmore, sodniki so pa ocenili dva najboljša, ki sta se na koncu za zmago borila v finalni rundi. V finalu sta tekmovalca imela 2 kroga eden za drugim z neomejenim časom) in BAR WARS (Tu se do neke mere meri moč, najbolj pa vzdržljivost. Tekmovalci izžrebajo s kom bodo tekmovali 1 na 1 v prvem krogu in zmagovalec gre naprej v 2. krog, ki je težji od prvega. Zmagovalci 2. kroga pa se pomerijo še v 3. zadnjem krogu, ki je najtežji in traja največ časa (približno 8-10 minut). Martin Doblekar je z 85kg dodatne obtežitve pri pullupu (vzgibu) za eno ponovitev postavil nov državni rekord.

Ponovno je bila organizirana tudi ženska kategorija, v kateri so se punce vidno borile za doseg čimboljšega mesta in predvsem za izboljšanje osebnih rekordov. Tudi tu so padli novi rekordi – Maruša Stermecki je podrla prejšnji državni rekord iz 16 na 18 pullupov (vzgibov). Prav tako je postavila državni rekord pri vaji dip z 24 ponovitvami. Padel je tudi rekord pri počepih z eno nogo (pistol squats) – dosegla ga je Tjaša Derstvenšek z 172 ponovitvami.

Hvala chiefslife.si noccoslovenia, barebellsslovenija, sparksworkout, cregaatine.slovenija, the_nutrition.kranj, trenirajznaravo.

Zahvaliti se je potrebno tudi ustanovnim članom združenja, ki smo vložili energijo in čas v organizacijo celotnega tekmovanja. Posebne zahvale gredo Žigu Meterc, ki je poskrbel, da je tekmovanje potekalo po črki zakona in uradno. Hvala tudi sodnikom Nejcu Pongracu, Marku Paradžikoviču, Janu Simonu, Sanelu Durakoviću in Sebastjanu Emeršiču. Hvala povezovalcu dogodka Sebastjanu Emeršiču. Posebna zahvala Gaji Šilak in Simonu Koserju, ki sta vzpostavila spletno stran, in omogočila lažji potek prijav ter informiranje o dogajanju v združenju SWSLO.

Spremljajte nas na instagram in facebook strani.

Categories:

Tags:

Comments are closed