“Noro! Nepozabno! Komaj čakam naslednje leto!”

To so bile naše besede po koncu tega vikenda. Prva mednarodna tekma in kar takoj svetovno prvenstvo v Streetliftingu. V čast nam je bilo zastopati našo malo Slovenijo, kjer je ta šport še čisto nerazvit in nepoznan, na tako velikem tekmovanju. To je bila za nas pravljica. Izkušnja, ki se jo bomo še dolgo spominjali. Tekmovali smo z najboljšimi atleti na svetu. Seveda nam je bil glavni cilj nabiranje izkušenj in podiranje lastnih rekordov. “Potipali smo teren” in izkusili to tekmovalno žilico, drugo leto pa se pridemo pokazat še boljši. Tokrat smo prišli nabirat naše prve mednarodne izkušnje, sedaj pa so cilji malo višji. V interesu nam je, da najprej dvignemo ta šport v naši državi. Dvignemo zanimanje, prepoznanost in na splošno sploh predstavimo koncept tekmovanja in pravila. Meni osebno je bilo tako lepo videti med sabo ljudi, ki imajo iste interese in se med sabo podpirajo. Šport res združuje. 

No, še nekaj o naših rezultatih! 

Za tiste ki še ne veste točno kaj počnemo – preizkušamo absolutno (1 RM – One rep max) moč v 4 dvigih – počep, pullup, dip in muscleup. Pri vsaki vaji dodamo največje število kilogramov, zmaga pa tisti, ki dvigne največ v skupnem seštevku.

Dosegli smo naslednje rezultate:

David Milićević – 422,5

Nik Bavec – 375

Ana Grimšičar – 162,5

Nismo si predstavljali, kako naporno je tekmovati 6-7ur, imeti 12 dvigov na 1RM. 

Zato vsaj pri meni osebno nisem bila najbolj zadovoljna z rezultatom. Sem upala, da bom podrla kakšen PR, pa ga nisem, sem le ponovila rezultate s treningov. Zavedam se, da bi zmogla več, vendar vprašanje, če bi takrat lahko kaj storila drugače. Zato si nimam česa očitati.

Tudi David in Nik sta rekla, da je bila res super izkušnja, odšla sta zelo zadovoljna. Vsi trije pa smo polni pričakovanj in z ogromno motivacije odšli domov. Ravno danes smo začeli z novimi cikli treningov, ki pa že vodijo v priprave za naslednje mednarodne tekme po koncu off-season-a.

Reportažo je pripravila Ana Grimšičar.

Categories:

Tags:

Comments are closed