V soboto 12. 6. 2021, smo se navdušenci in podporniki street workout vadbe zbrali na 1. državnem tekmovanju v parku Smlednik pri osnovni Šoli Simona Jenka Smlednik. Tekmovanja se je udeležilo 25 tekmovalcev, na samem dogodku pa je bilo preko 100 ljudi, ki so navijali za tekmovalce, nekateri pa so prišli pogledat kaj sploh počnemo pri tem športu.

POSEBNA ZAHVALA SPONZORJEM!

Za bogate nagrade tekmovalcem in izpeljavo kvalitetnega dogodka.

SPARKS, CHIEFS, NOCCO, GORNATION, REAL BEAST, ITBOX SLOVENIJA, ABPSPORT NUTRITION, POCUKRANO, RADENSKA, NUTRITION KRANJ, TRENIRAJ Z NARAVO.

Najprej je potekalo tekmovanje v streetliftingu kjer so se tekmovalci pomerili v moči pri 1 RM (1 REP MAX – maksimalna moč za eno ponovitev pri posameznem dvigu) pri vajah počep, dip in pullup. Postavljeni so bili prvi državni rekordi in sicer 170kg počep, 110kg dip in 75kg pullup. Vmes je potekalo tudi freestyle tekmovanje. Vsak tekmovalec je v času 1 minute pokazal katere gimnastične elemente zmore, sodniki so pa ocenili dva najboljša, ki sta se na koncu za zmago borila v finalni rundi. V finalu sta tekmovalca imela 2 kroga eden za drugim z neomejenim časom. Od 15.00 do 18.00 je potekalo še tekmovanje v t.i. »Bar wars«. Tu se do neke mere meri moč, najbolj pa vzdržljivost. Tekmovalci izžrebajo s kom bodo tekmovali 1 na 1 v prvem krogu in zmagovalec gre naprej v 2. krog, ki je težji od prvega. Zmagovalci 2. kroga pa se pomerijo še v 3. zadnjem krogu, ki je najtežji in traja največ časa (približno 8-10 minut).

Zahvaliti se je potrebno tudi ustanovnim članom združenja, ki smo vložili energijo in čas v organizacijo celotnega tekmovanja. Posebne zahvale gredo Žanu Magušarju, ki je poskrbel, da je tekmovanje potekalo po črki zakona in uradno. Hvala tudi njegovemu očetu, ki je poravnal račun za medalje kot podpora združenju. Hvala tudi sodnikom Marku Paradžikoviču, Binetu Šuljiču, Janu Simonu, Žanu Magušarju in Aleksandru Mitroviću. Hvala komentatorjema in povezovalcema dogodka Gregor Horvat in Sebastjan Emeršič. Posebna zahvala Gaji Šilak in Simonu Koserju, ki sta vzpostavila spletno stran, in omogočila lažji potek prijav ter informiranje o dogajanju v združenju SWSLO.

Categories:

Tags:

Comments are closed